Avokádová pomazánka s fazuľou a zázvorom
Kombinácia avokáda, fazule, čerstvej mäty, kurkumy a sviežej šťavy z limetky. To všetko v objatí sebavedomej chute zázvoru. Takto by sa asi dala charakterizovať táto výborná pomazánka. Priznám sa, sám som bol zvedavý ako to dopadne, ale výsledkom som bol príjemne prekvapený. Dúfam, že tento recept očarí aj vaše chuťové poháriky. Možno ešte dodám, že pochutiť si môžu aj tí z nás, ktorí majú potravinovú intoleranciu na laktózu.
- jedno dobre dozreté avokádo
- 130-150g fazule z konzervy. Farbe a tvaru sa mädze nekladú, nemala by však byť v kyslom náleve. Možno by bolo dobré keby sme si fazuľu aj sami uvarili.
- šťava z polovice limetky
- pár lístkov mäty
- 3-4cm kúsok zázvoru (s priemerom 1-1,5cm). So zázvorom opatrne, lebo ak je ho veľa, veľmi ľahko prekryje všetky ostatné chute.
- 1/3 kávovej lyžičky kurkumy
1. Príprava je veľmi jednoduchá. Očistené avokádo dáme do misky spolu so všetkými ingredienciami spolu a so zázvorom, ktorý sme si predtým očistili a nastrúhali na malom strúhadle. Všetko spolu dobre premiešame a …
2. … potom už len vychutnávame. Dobrú chuť.
PS: Ja som bol očarený a asi je to aj vidno. Napíšte mi, či chutilo aj vám.
pozn. autora. S tou kurkumou a zázvorom naozaj opatrne. Radšej to tam pridávajte postupne. Dnes som mal avokádo, ktoré bolo trošku menšie a veru to bolo trošku korenisté.
Možno ešte jedna poznámočka. Keď sa z toho nastrúhaného zázvoru použije len šťava, tak je pomazánka hladšia a lahodnejšia. (ja som nastrúhaný zázvor zabalil do kúska gázy a vytlačil šťavu)
Moze to byt naozaj dobre,najblizsie urcite vyskusam….
Vyborne! ja som pridala trochu soli a cierneho korenia a bolo to vynikajuce!