Banány v domácej čokoláde.

Oct 15, 2010 Žiadne reakcie by

Potvrdená potravinová intolerancia laktózy, či alergia na kravské mlieko, neznamená, že sa budete stravovať ako kozmonaut a nebudete si môcť dopriať všakovaké dobroty. Dôkazom je aj tento jednoduchý recept na “domáce” banány v čokoláde. Dezert, ktorý všetci poznáme, ale mnohí z nás si ho nemohli dopriať.  Keď si nemôžeme byť istí, či čokoláda neobsahuje mlieko, mliečne, či sójové proteíny, pripravíme si ju doma sami. Množstvá uvedené v recepte vystačia na dve porcie obľúbenej lahôdky.

Čo budeme potrebovať?

  • dva banány. Čím zrelejšie, tým lepšie
  • 6 polievkových lyžíc pravého kakaa. Juj, len źiadne granulované náhrady.
  • 1 polievková lyžica ghee
  • 2 čajové lyžičky javorového sirupu
  • pár lístkov mäty
  • ovsené mlieko

1. Na panvičke na čo najmenšom plameni roztopíme ghee. Pridáme kakao, javorový sirup a pomaličky zmiešame.

2. Potom, za stáleho miešania, postupne po troškách pridávame ovsené mlieko, až kým nie je všetko pekne rozmiešané a naša čokoláda nemá požadovanú konzistenciu. Čokoládou polejeme banány, ktoré sme si predtým nakrájali na kolieska, štvorčeky, či iné útvary.

3. Ná záver naše banány posypeme natrhanými lístkami mäty a dezert je hotový. Dobrú chuť.

Recepty
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pošlite na:
Vybrali.sme.sk Linkuj Mojelinky Delicious

Možno sa Vám bude páčiť aj:

Komentáre

Žiadne reakcie na “Banány v domácej čokoláde.”

Pridaj reakciu