Banány v domácej čokoláde.
Potvrdená potravinová intolerancia laktózy, či alergia na kravské mlieko, neznamená, že sa budete stravovať ako kozmonaut a nebudete si môcť dopriať všakovaké dobroty. Dôkazom je aj tento jednoduchý recept na “domáce” banány v čokoláde. Dezert, ktorý všetci poznáme, ale mnohí z nás si ho nemohli dopriať. Keď si nemôžeme byť istí, či čokoláda neobsahuje mlieko, mliečne, či sójové proteíny, pripravíme si ju doma sami. Množstvá uvedené v recepte vystačia na dve porcie obľúbenej lahôdky.
- dva banány. Čím zrelejšie, tým lepšie
- 6 polievkových lyžíc pravého kakaa. Juj, len źiadne granulované náhrady.
- 1 polievková lyžica ghee
- 2 čajové lyžičky javorového sirupu
- pár lístkov mäty
- ovsené mlieko
1. Na panvičke na čo najmenšom plameni roztopíme ghee. Pridáme kakao, javorový sirup a pomaličky zmiešame.
2. Potom, za stáleho miešania, postupne po troškách pridávame ovsené mlieko, až kým nie je všetko pekne rozmiešané a naša čokoláda nemá požadovanú konzistenciu. Čokoládou polejeme banány, ktoré sme si predtým nakrájali na kolieska, štvorčeky, či iné útvary.
3. Ná záver naše banány posypeme natrhanými lístkami mäty a dezert je hotový. Dobrú chuť.
Banány v domácej čokoláde.,
Možno sa Vám bude páčiť aj: