Fazuľový šalát s baklažánom a zázvorom
Fazuľa a baklažán v jednom jedle? Prečo nie? Keď k tomu pridáme zázvor, cesnak a kurkumu, jednoduchý pokrm so zaujímavou chuťou je na svete. Môžte si ho dať ako lahodné raňajky, alebo ako rýchlu večeru. Dobre sa podľa mňa bude hodiť aj ako príloha k mäsu. A nie je od veci spomenúť ani mnohé zdraviu prospešné látky, ktoré poskytnú cesnak, zázvor a kurkuma. Dosť bolo chvály, poďme na to.
- 1 baklažán
- 400/270g čiernej fazuľe. Môže byť sterilizovaná, alebo si ju môžte uvariť čerstvú.Keď nemáme čiernu, môžme skúsiť použiť aj inú.
- 1 pl nastrúhaného zázvoru
- 3 strúčiky cesnaku
- niekoľko stoniek čerstvého petržlenu
- 1/2 kl kurkumy
Príprava: Baklažán nakrájame na kocky. Petržlen si nakrájame na drobno. Nakrájaný, alebo pretlačený cesnak poriadne zmiešame s nastrúhaným zázvorom, necháme odležať 5 až 10 minút.(áno, áno, kombinácia zázvoru a cesnaku sa mi naozaj zapáčila).
1. Cesnak so zázvorom popražíme na sezamovom oleji asi 15 sekúnd. Pridáme baklažán a popražíme ďalších 30 sekúnd. Dobre miešame, lebo baklažán nasaje olej a cesnak so zázvorom by sa nám mohol pripáliť.
2. Pridáme kurkumu, baklažán, podlejeme troškou vody a podusíme 2 minúty.(vody dávame na začiatku radšej menej, pridať sa dá vždy)
3. Pridáme odcedenú fazuľu a nakrájaný petržlen a ešte podusíme 1,5-2 minúty.
4. Podávame s hriankami, s varenými zemiakmi, ako prílohu k nejakému mäsku, alebo ako ľahkú večeru zhltneme len tak. Dobrú chuť.
Fazuľový šalát s baklažánom a zázvorom,
To môže byť fakt dobré!!!!!!!!!!!!!!! Skúsim to.
Veru, veru, vyskúšaj. Moja žena sa toho nevie dojesť :-). A daj vedieť, či chutilo