Kokosové banány s mätou a limetkou
Drahí páni, kolegovia. Možno to bude znieť trúfalo, ale dovolím si napísať, že keď toto uchystáte Vasim ženám, dievčatám, mamám, či babkám, verte, že už nikdy nebudú chcieť na MDŽ kvety. Lahodný dezertík, s ľahkými chuťami kokosu a limetky s jemne prebleskujúcou príchuťou mäty. A samozrejme je vhodný aj pre tie ozdoby našich všedných dní, ktoré trpia potravinovou intoleranciouna mlieko. Uvedené množstvá sú na dve porcie.
- 2 dozreté banány
- 200ml kokosového krému. Ak ho nezoženiete, môžte si aj vyrobiť. Recept nájdete tuto
- 1 pl limetkovej šťavy
- 1 pl javorového sirupu
- 8 lístkov čerstvej mäty
- 2 pl ghee. Vyrobiť si ho môžte podľa tohto receptu. To ktorí s mliekom nemajú problém, môžu samozrejme použiť aj bežné maslo
Príprava je veľmi jednoduchá. Banány nakrájame pozdĺžne. Mätové lístky nasekáme na drobno.
1. Na rozohriatu panvicu dáme ghee a banány na ňom opečieme z obidvoch strán. To že sú hotové, zbadáme podľa toho, že zmäknú a získajú jemne hnedastú farbu. (mne to trvalo asi 3 minúty.) Keď sa nám banány už pečú začneme s prípravou kokosovej omáčky. Pri troške šťastia a koordinácie sa nám podarí ich dokončiť naraz.
2. Na vedľajšej panvičke zohrejeme kokosový krém, do ktorého pridáme nasekanú mätu. Keď nám to začne prebublávať, pridáme javorový sirup a šťavu z limetky, dobre premiešame a ešte minútku povaríme.
3. Nuž a teraz už len banány vyložimé na pripravené taniere, zalejeme kokosovou omáčkou a zaželáme si dobrú chuť.
Kokosové banány s mätou a limetkou,
Možno sa Vám bude páčiť aj: