Kokosové cestoviny so špenátom a šunkou.

Oct 11, 2010 Žiadne reakcie by

Rýchlovka, ktorá pomôže vysmiať sa potravinovej intolerancii na kravské mlieko a pšenicu. O výhru nad ňou sa opäť postaral kokos. Celková doba prípravy by nemala presiahnuť 25 minút a uvedené množstvá stačia na 4 porcie.

cestoviny so špenátom, šunkou, kokosovým krémom a ovčím syrom - surovinyČo budeme potrebovať?

  • 450g lístkového špenátu
  • 50g jemnej, dobre vyúdenej šunky, či prosciutta. Myslím, že dobrú službu urobí aj anglická slaninka
  • 250ml kokosového mlieka (krému)
  • špaldové cestoviny
  • pecorino (syr podobný parmezánu, ale z ovčieho mlieka) ; môžeme ho však nahradiť, fetou, či pravou slovenskou bryndzou
  • extra panenský olivovy olej

1. Špenát dôkladne umyjeme, zalejeme vriacou vodou a necháme spariť asi 2 minútky. Keď máme špenát sparený, scedíme ho. Zároveň si predvaríme cestoviny. Varíme ich o 2-3 minúty menej než je doporučená doba pretože ich ešte dovaríme spolu so špenátom a omáčkou.

cestoviny so špenátom, šunkou, kokosovým krémom a ovčím syrom step 22. Do rozohriateho woku dáme olivový olej, na ktorom jemne popražime na rezance nakrájanú šunku.

cestoviny so špenátom, šunkou, kokosovým krémom a ovčím syrom step 33.Keď máme šunku trošku pripečenú, pridáme scedený špenát. Spolu to celé dusíme asi 3 minúty.

cestoviny so špenátom, šunkou, kokosovým krémom a ovčím syrom step 44. Následne pridáme kokosové mlieko (krém) a cestoviny a všetko za stáleho miešania dovaríme asi 2 minúty

cestoviny so špenátom, šunkou, kokosovým krémom a ovčím syrom step 55. Tesne pred servírovaním vmiešame pecoríno, alebo na drobno rozdrobenú fetu, či bryndzu. Cestoviny môžeme syrom posypať priamo na tanieri. Ako sa komu páči. Dobrú chuť.

Kokosové cestoviny so špenátom a šunkou., 5.0 out of 5 based on 1 rating
Print Friendly

Možno sa vám bude páčiť aj:

Recepty
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Pošlite na:
Vybrali.sme.sk Linkuj Mojelinky Delicious

Možno sa Vám bude páčiť aj:

Komentáre

Žiadne reakcie na “Kokosové cestoviny so špenátom a šunkou.”

Pridaj reakciu

Copyright © 2024 www.jedloakopriatel.sk. All Rights Reserved.  Plugins