Kokosové cestoviny so špenátom a šunkou.
Rýchlovka, ktorá pomôže vysmiať sa potravinovej intolerancii na kravské mlieko a pšenicu. O výhru nad ňou sa opäť postaral kokos. Celková doba prípravy by nemala presiahnuť 25 minút a uvedené množstvá stačia na 4 porcie.
- 450g lístkového špenátu
- 50g jemnej, dobre vyúdenej šunky, či prosciutta. Myslím, že dobrú službu urobí aj anglická slaninka
- 250ml kokosového mlieka (krému)
- špaldové cestoviny
- pecorino (syr podobný parmezánu, ale z ovčieho mlieka) ; môžeme ho však nahradiť, fetou, či pravou slovenskou bryndzou
- extra panenský olivovy olej
1. Špenát dôkladne umyjeme, zalejeme vriacou vodou a necháme spariť asi 2 minútky. Keď máme špenát sparený, scedíme ho. Zároveň si predvaríme cestoviny. Varíme ich o 2-3 minúty menej než je doporučená doba pretože ich ešte dovaríme spolu so špenátom a omáčkou.
2. Do rozohriateho woku dáme olivový olej, na ktorom jemne popražime na rezance nakrájanú šunku.
3.Keď máme šunku trošku pripečenú, pridáme scedený špenát. Spolu to celé dusíme asi 3 minúty.
4. Následne pridáme kokosové mlieko (krém) a cestoviny a všetko za stáleho miešania dovaríme asi 2 minúty
5. Tesne pred servírovaním vmiešame pecoríno, alebo na drobno rozdrobenú fetu, či bryndzu. Cestoviny môžeme syrom posypať priamo na tanieri. Ako sa komu páči. Dobrú chuť.
Kokosové cestoviny so špenátom a šunkou.,
Možno sa Vám bude páčiť aj: