Mrkvové rezance s fazuľou

May 04, 2011 Žiadne reakcie by

Fazuľový šalát so zaujímavými chuťami, plný vitamínov. Ako mnoho iných šalátov, je aj toto jedlo dôkazom, že raňajky, či večera bez mlieka ( laktózy ) a chleba nie je žiadnym problémom. Pochutnať si samozrejme môžu aj tí, ktorých netrápi potravinová intolerancia na mlieko, či pšenicu.

fazuľový šalát s mrkvovými rezancami a vlašskými orechami ingrediencieČo budeme potrebovať:

  • 1 pl ghee, alebo sezamoveho oleja
  • 2 stredné mrkvy (asi 180g)
  • 4 červené redkvičky
  • 250 g konzervovanej, alebo uvarenej fazule. (môže byť hocijaká, ale najlepšia je čierna, alebo červená)
  • 12 mätových lístkov
  • 50g vlašských orechov
  • 3 pl limetkovej šťavy
  • na špičku noža kajanského korenia, alebo nasekaných chilli papričiek
  • 1 pl javorového sirupu

Mrkvu si pomocou strúhadla, či škrabky nakrájame na ploché rezance. Redkvičku si tiež nakrájame na rezančeky, alebo plátky. Vlašské orechy posekáme na drobno, alebo rozdrvíme v mažiariku. Na drobno nasekáme aj mätu.

fazuľový šalát s mrkvovými rezancami a vlašskými orechami krok 11. Na rozohriatu panvicu dáme ghee, alebo sezamový olej. Pridáme mrkvu, redkvičku, vlašské orechy, kajanské korenie, alebo chilli papričku. Všetko spolu za občasného miešania 3 minútky popražíme.

fazuľový šalát s mrkvovými rezancami a vlašskými orechami krok 22. Potom pridáme korenie (alebo chilli papričku), fazuľu, mätu, limetkovú šťavu a javorový sirup premiešame a ešte 1-2 minútky spolu prehrejeme, aby chute pekne prešli. Limetkovú šťavu pridávame postupne, aby sme dosiahli požadovanú chuť.

fazuľový šalát s mrkvovými rezancami a vlašskými orechami finále3. Posypeme zvyškom mäty a podávame.

Mrkvové rezance s fazuľou, 3.0 out of 5 based on 3 ratings

Možno sa vám bude páčiť aj:

Možno sa vám bude páčiť aj:

  • No Related Posts
Recepty
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (3 votes cast)
Pošlite na:
Vybrali.sme.sk Linkuj Mojelinky Delicious

Možno sa Vám bude páčiť aj:

Komentáre

Žiadne reakcie na “Mrkvové rezance s fazuľou”

Pridaj reakciu

Copyright © 2017 www.jedloakopriatel.sk. All Rights Reserved.