Pappardelle s avokádom a pažitkou
Tento recept na rýchle a jednoduché cestoviny je ukážkou, že avokádo má svoje uplatnenie aj v teplej kuchyni. Jedlo máte hotové naozaj za chvíľku a tí, pre ktorých je aj chvíľa veľmi dlhá, môžu zvoliť naozaj expresnú variantu, pri ktorej sa avokádová zmes premieša so zcedenými cestovinami priamo na tanieri. Ale poďme pekne po poriadku.
- 130g cestovín pappardelle
- jedno dozreté avokádo
- 2-3 kl šťavy z limetky
- 1 kl lyžica ghee. Ak nemáme ghee, môžme použiť obyčajné maslo. Maslová chuť je v tomto recepte kľúčová.
- 4 strúčiky cesnaku
- hrsť pažitky
Najprv si očistíme cesnak, pretlačíme ho, alebo popučíme plochou stranou noža, a necháme oddychovať. (… v článku o cesnaku sa dozviete prečo) Potom dáme variť cestoviny. Cestoviny varíme o 1-2 minútky kratšie ako je predpísané, lebo ich dovaríme vo woku. Pri cedení si trošku (1dcl ) vody z cestovín odložíme.
Pripravíme si avokádovú zmes. Očistíme avokádo a dôkladne ho zmiešame s nadrobno nasekanou pažítkou a limetkovou šťavou. Štavu pridávame postupne, aby sme dosiahli želanú chuť.
Do rozohriateho woku dáme ghee (alebo maslo) a oddýchnutý cesnak na ňom 15-20 sekúnd popražíme. Potom pridáme zcedené cestoviny, trošku vody z cestovín a za neustáleho miešania minútku prehrejeme
Wok odstavíme, pridáme rozmiešané avokádo s pažítkou a všetko dobre premiešame. Avokádo s pažítkou sa zmieša so zvyškom vody vo woku a omáčka je na svete.
Ostáva len zaželať dobrú chuť.
Pappardelle s avokádom a pažitkou,
Mnam ta to moze byt dobreeee……..vyskusam..
ej veru fajné a hlavne hotové za 10 minút