Zeleninové rizoto s feniklom a mätou

Sep 15, 2010 Žiadne reakcie by

Zeleninové rizoto, ktoré ozvláštnime feniklom a mätou. Pri príprave použijeme ovsenú smotanu, takže si môžu pochutnať aj tí z nás, ktorí trpia potravinovou intoleranciou kravského mlieka.

Čo budeme potrebovať:

  • 150g brokolice
  • 1 červenú papriku
  • 8 redkvičiek
  • polovičku feniklu
  • 125g veľkej hnedej fazule
  • jednu maličkú chili papričku
  • panenský olivový olej
  • 130g ryže. Ja som použil basmati ryžu, pre jej príjemnú vôňu a chuť
  • 250ml ovsenej smotany
  • 8 lístkov mäty
  • 1 kávová lyžička trebuľky

1. Uvaríme si ryžu. Nedovaríme ju však celkom do mäkka, pretože sa bude variť ešte so zeleninou vo woku.
2. Všetku zeleninu si pekne nakrájame. Tvar a veľkosť zvolíme podľa ľubovôle.

3. Vo woku zohrejeme olej.Pridáme nakrájanú chili papričku a potom postupne pridávame zeleninu. Fenikel opekáme asi 2 minúty, potom pridáme reďkovku a brokolicu, ktoré spolu s feniklom opekáme ďalšie 2 minútky a nakoniec pridáme červenú papriku a všetko spolu opekáme ešte minútu.
4. Teraz by sme už všetku zeleninu mali mať pekne do chrumkava opečenú. Pridáme fazuľu a sojovú smotanu a minútu necháme prebublať.

5. Nakoniec pridáme ryžu, natrhanú mätu a trebuľku a všetko spolu dovaríme. (1-2 minútky)

6. Nuž a na záver si ako obvykle si zaželáme dobrú chuť.

Možno sa vám bude páčiť aj:

Recepty
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pošlite na:
Vybrali.sme.sk Linkuj Mojelinky Delicious

Možno sa Vám bude páčiť aj:

Komentáre

Žiadne reakcie na “Zeleninové rizoto s feniklom a mätou”

Pridaj reakciu

Copyright © 2019 www.jedloakopriatel.sk. All Rights Reserved.  Plugins