Kari kura s kokosovým krémom
Ja biele mäso nechcem! Ani ja! Ani ja! Zdá sa vám to povedomé? Tiež máte problém s “bielym” mäsom z nedeľnej kuracej polievky? V tom prípade je tento recept určený aj pre vás. No a tak isto je to ďalši z nápadov pre tých, ktorých trápi potravinová intolerancia na kravské mlieko a už nevedia čo by… Recept je veľmi jednoduchý a zvládne ho naozaj každý.
- Čo budeme potrebovať:
- V tomto prípade som použil “biele” mäso z nedeľnej kuracej polievky. Samozrejme môžeme použiť aj čerstvé kuracie prsia. Alebo aj morčacie? Hmmm.
- 250ml kokosového krému. Môžme použiť aj kokosové mlieko, len ho potom budeme musieť trošku zahustiť.
- extra virgin olivový olej
- kávovú lyžičku kari
- kávovú lyžičku kurkumy
- 1/4 kávovej lyžičky muškátového orieška
- 1/2 kávovej lyžičky trebuľky pravej
- soľ
- ryžu ako prílohu.(Podľa možnosti Basmati)
1. mäsko si pokrájame na kúsky, rezančeky, či kocky, ako má kto rád. Popražíme ho na olivovom oleji, až kým nám trošku zhnedne.
2. keď máme mäsko pekne zlatisté, pridáme kokosový krém (mlieko), v ktorom sme rozmiešali našu kurkumu, kari,muškátový oriešok a trebuľku. Všetko spolu pekne zamiešame a necháme kratúčko prebublať. Ako si isto pamätáme z iných receptov, kokosový krém, či mlieko sa nesmie variť dlho, lebo stratí kokosovú chuť.
3. na tanier si dáme ryžu, ktorú sme medzičasom uvarili a na ňu pridáme naše kari kura. Dobrú chuť.
Kari kura s kokosovým krémom,
Možno sa Vám bude páčiť aj: