Cestoviny s údeným lososom v kokosovej omáčke.
Treba povedať, že nepredstaviteľná chuť tohoto jedla sa zo začiatku nepozdávala ani mne. Výsledok krátkeho pobytu za sporákom bol však veľmi príjemným prekvapením. Veľmi rýchle, chutné a netradičné jedlo, ktoré pripravíme za niekoľko minút. Pochutia si aj tí, ktorí si kvôli intolerancii laktózymusia odopierať krémové omáčky. Uvedené množstvá skvelo nasýtia dvoch stravníkov.
- 100g údeného lososa
- 300-350ml kokosového krému. Ak nemáme krém, môžme použiť aj kokosové mlieko, budeme ho však musieť trošku zahustiť.
- 250g špaldových cestovín
- nastrúhaný muškátový oriešok
- pár lístkov mäty
1. Uvaríme si cestoviny. Keďže sa ešte dovaria s omáčkou, varíme ich kratšie než je predpísané. Lososa si pokrájame na kúsky a na suchej panvici asi minútku popražíme.
2. Do woku pridáme kokosový krém a muškátový oriešok. Zamiešame a necháme iba minútku prebublať, lebo kokosový krém dlhším varením stráca svoju kokosovú chuť a čo je dôležité aj svoje blahodárne účinky.
3. Teraz pridáme naše predvarené cestoviny, kúsky mäty, všetko dôkladne premiešame a 1-2 minútky dovaríme.
Možno sa Vám bude páčiť aj: