Kura na fenikle so špenátom
Ak máte chuť na ľahúčke, chutné jedlo, plné zdraviu prospešných ingrediencií, skúste tento jednoduchý recept. Príprava by nemala zabrať viac ako 30 minút. Uvedené množstvá vystačia pre dve váčšie, alebo tri menšie osoby.
- 300g kuracieho mäsa. Ja som mal vykostené horné stehná
- 500g listového špenátu
- 1 fenikel
- 2 mladé cibuľky
- 2-3pl olivového oleja
- 1čl kurkumy
- 1 sušenú chilli papričku
1. Umyjeme špenát a zaparíme ho vriacou vodou asi na 2-3 minútky. Vyberieme a necháme odtiecť.
2. Vo woku na rozohriatom olivovom oleji popražíme cibuľku a na drobno nakrájanú chilli papričku. Pridáme na kocky, či pásiky pokrájaný fenikel. Spolu všetko popražíme 2 minúty.
3. Odhrnieme fenikel na jednu polovicu woku a pridáme na jemno pokrájanú kuracinku. Najprv mäská na polovici woku opečieme z každej strany.
4. Potom pridáme čajovú lyžičku kurkumy a všetko spolu zmiešame a popražime ešte 2-3 minúty.
5. Na koniec pridáme sparený, zcedený špenát z ktorého jemne vytlačíme prebytočnú vodu. Za stáleho miešania podusíme ešte 2 minúty.
6. Túto dobrotu môžme podávať samostatne, ale dobrou prílohou by mohli byť aj varené, či opečené zemiaky. Dobrú chuť.
Kura na fenikle so špenátom,
Možno sa Vám bude páčiť aj: