Horčicové kura s feniklom a kápiou
Dnes vám ponúknem recept na jednoduché kuriatko, neobyčajnej chuti. Príprava vám aj s pobytom kuriatka v rúre nepotrvá dlhšie ako 1 hodinu.
- 4 kuracie stehná
- 2-3 červené papriky (kápie)
- 2-3 pl nastrúhaného čerstvého feniklu
- 2 pl francúzkej hrubozrnej horčice. (to je taká v ktorej sú ešte viditeľné semienka. V prípade nutnosti, si myslím, že za hrubozrnú by sa dala považovať aj “naša” kremžská.)
- 2 pl limetkovej šťavy
- 1 pl medu
- 1 pl olivového oleja
Príprava. Stehná zbavíme kože, umyjeme a dôkladne osušíme. Kápiu nakrájame na rezance. Všetky ostatné ingrediencie spolu zmiešame. Po vymiešaní by sme mali dostať poloriedku zmes. Konzistenicia zmesi by mala byť taká, aby sme ňou mohli naše kuriatka pekne poobaľovať. Ak sa nám vidí riedka, pridáme fenikel, ak hustá, olivový olej.
Na spodok zľahka omasteného pekáča zľahka rozhodíme kápiu, na ňu poukladáme kuracinku, ktorú sme so všetkých strán obalili našou koreniacou zmesou. Zvyšok kápie potom rovnomerne poukladáme okolo mäska. Pekáč zakryjeme a na 40-45 minút dáme piecť do rúry rozohriatej na 200 stupňov.
Nuž a takto nejako by to malo vyzerať vo finále. Horčicové kura môžeme podávať s varenými, či opekanými zemiaky, poprípade hriankou z tmavého chleba. Dobrú chuť
Horčicové kura s feniklom a kápiou,
Možno sa Vám bude páčiť aj: