Horčicové kura s feniklom a kápiou

Jun 19, 2011 Žiadne reakcie by

Dnes vám ponúknem recept na jednoduché kuriatko, neobyčajnej chuti. Príprava vám aj s pobytom kuriatka v rúre nepotrvá dlhšie ako 1 hodinu.

Kuracie stehienka s horčicou, feniklom a kápiou - ingrediencieČo budeme potrebovať:

  • 4 kuracie stehná
  • 2-3 červené papriky (kápie)
  • 2-3 pl nastrúhaného čerstvého feniklu
  • 2 pl francúzkej hrubozrnej horčice. (to je taká v ktorej sú ešte viditeľné semienka. V prípade nutnosti, si myslím, že za hrubozrnú by sa dala považovať aj “naša” kremžská.)
  • 2 pl limetkovej šťavy
  • 1 pl medu
  • 1 pl olivového oleja

Príprava. Stehná zbavíme kože, umyjeme a dôkladne osušíme. Kápiu nakrájame na rezance. Všetky ostatné ingrediencie spolu zmiešame. Po vymiešaní by sme mali dostať poloriedku zmes. Konzistenicia zmesi by mala byť taká, aby sme ňou mohli naše kuriatka pekne poobaľovať. Ak sa nám vidí riedka, pridáme fenikel, ak hustá, olivový olej.

Kuracie stehienka s horčicou, feniklom a kápiou - krok 1Na spodok zľahka omasteného pekáča zľahka rozhodíme kápiu, na ňu poukladáme kuracinku, ktorú sme so všetkých strán obalili našou koreniacou zmesou. Zvyšok kápie potom rovnomerne poukladáme okolo mäska. Pekáč zakryjeme a na 40-45 minút dáme piecť do rúry rozohriatej na 200 stupňov.

Kuracie stehienka s horčicou, feniklom a kápiou - fináleNuž a takto nejako by to malo vyzerať vo finále. Horčicové kura môžeme podávať s varenými, či opekanými zemiaky, poprípade hriankou z tmavého chleba. Dobrú chuť

Horčicové kura s feniklom a kápiou, 5.0 out of 5 based on 4 ratings
Print Friendly

Možno sa vám bude páčiť aj:

Recepty
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Pošlite na:
Vybrali.sme.sk Linkuj Mojelinky Delicious

Možno sa Vám bude páčiť aj:

Komentáre

Žiadne reakcie na “Horčicové kura s feniklom a kápiou”

Pridaj reakciu

Copyright © 2024 www.jedloakopriatel.sk. All Rights Reserved.  Plugins