Tekvicová polievka s kokosovým mliekom

Sep 14, 2010 Žiadne reakcie by

Po hráškovej tu mám ďalšiu polievku, ktorá je pripravená za pomoci kokosového mlieka a teda je vhodná pre tých, ktorých trápi potravinová intolerancia na mlieko kravské. Myslím ale, že vzhľadom na ingrediencie bude táto polievka prospešná každému. Hlavnou zložkou je tekvica, na ktorú v našich jedálničkoch tak trošku zabúdame. A musím povedať, že neprávom, pretože okrem toho, že tekvica príjemne chutí, obsahuje mnohé zdraviu prospešné látky.

Čo budeme potrebovať:

  • 600g tekvice hokaido
  • 200g mrkvy
  • 400g paradajok v konzerve (treba dať pozor aby neboli priveľmi kyslé)
  • 4 mladé cibuľky
  • 1 kávová lyžička kurkumy
  • 1/2 kávovej lyžičky karí korenia
  • 400ml kokosového mlieka
  • 1 polievková lyžica ghee

1. Cibuľku popražíme na ghee. Potom pridáme nakrájanú tekvicu a mrkvu a tie opražíme tiež. Keď ich máme opražené, pridáme kurkumu, karí a paradajky v konzerve. (Ja som mal čerešňové, ale myslím že môžu byt hocijaké. Možno by stálo zato vyskúšať aj čerstvé. Tie by sme však mali zbaviť kožky a jadierok.)

2. Všetko spolu premiešame a zalejeme 1 litrom vody, necháme zovrieť a varíme, kým nám zeleninka pekne nezmäkne. (25-30 minút)

3.Keď máme tekvicu s mrkvou uvarenú, rozmixujeme ich ponorným mixérom do hladka. Pridáme kokosové mlieko (krém) a ďalej varíme. Akonáhle nám to začne bublať, necháme to ešte minútku variť a sme hotoví. Ako už vieme, kokosové mlieko sa nesmie variť dlho aby nestratilo svoju typickú chuť.

4. Servírujeme, podávame a želáme dobrú chuť.

Tekvicová polievka s kokosovým mliekom, 4.0 out of 5 based on 5 ratings
Print Friendly

Možno sa vám bude páčiť aj:

Recepty
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (5 votes cast)
Pošlite na:
Vybrali.sme.sk Linkuj Mojelinky Delicious

Možno sa Vám bude páčiť aj:

Komentáre

Žiadne reakcie na “Tekvicová polievka s kokosovým mliekom”

Pridaj reakciu

Copyright © 2025 www.jedloakopriatel.sk. All Rights Reserved.  Plugins