Tekvicová polievka s kokosovým mliekom
Po hráškovej tu mám ďalšiu polievku, ktorá je pripravená za pomoci kokosového mlieka a teda je vhodná pre tých, ktorých trápi potravinová intolerancia na mlieko kravské. Myslím ale, že vzhľadom na ingrediencie bude táto polievka prospešná každému. Hlavnou zložkou je tekvica, na ktorú v našich jedálničkoch tak trošku zabúdame. A musím povedať, že neprávom, pretože okrem toho, že tekvica príjemne chutí, obsahuje mnohé zdraviu prospešné látky.
- 600g tekvice hokaido
- 200g mrkvy
- 400g paradajok v konzerve (treba dať pozor aby neboli priveľmi kyslé)
- 4 mladé cibuľky
- 1 kávová lyžička kurkumy
- 1/2 kávovej lyžičky karí korenia
- 400ml kokosového mlieka
- 1 polievková lyžica ghee
1. Cibuľku popražíme na ghee. Potom pridáme nakrájanú tekvicu a mrkvu a tie opražíme tiež. Keď ich máme opražené, pridáme kurkumu, karí a paradajky v konzerve. (Ja som mal čerešňové, ale myslím že môžu byt hocijaké. Možno by stálo zato vyskúšať aj čerstvé. Tie by sme však mali zbaviť kožky a jadierok.)
2. Všetko spolu premiešame a zalejeme 1 litrom vody, necháme zovrieť a varíme, kým nám zeleninka pekne nezmäkne. (25-30 minút)
3.Keď máme tekvicu s mrkvou uvarenú, rozmixujeme ich ponorným mixérom do hladka. Pridáme kokosové mlieko (krém) a ďalej varíme. Akonáhle nám to začne bublať, necháme to ešte minútku variť a sme hotoví. Ako už vieme, kokosové mlieko sa nesmie variť dlho aby nestratilo svoju typickú chuť.
4. Servírujeme, podávame a želáme dobrú chuť.
Možno sa Vám bude páčiť aj: