Mrkvové rezance s fazuľou
Fazuľový šalát so zaujímavými chuťami, plný vitamínov. Ako mnoho iných šalátov, je aj toto jedlo dôkazom, že raňajky, či večera bez mlieka ( laktózy ) a chleba nie je žiadnym problémom. Pochutnať si samozrejme môžu aj tí, ktorých netrápi potravinová intolerancia na mlieko, či pšenicu.
- 1 pl ghee, alebo sezamoveho oleja
- 2 stredné mrkvy (asi 180g)
- 4 červené redkvičky
- 250 g konzervovanej, alebo uvarenej fazule. (môže byť hocijaká, ale najlepšia je čierna, alebo červená)
- 12 mätových lístkov
- 50g vlašských orechov
- 3 pl limetkovej šťavy
- na špičku noža kajanského korenia, alebo nasekaných chilli papričiek
- 1 pl javorového sirupu
Mrkvu si pomocou strúhadla, či škrabky nakrájame na ploché rezance. Redkvičku si tiež nakrájame na rezančeky, alebo plátky. Vlašské orechy posekáme na drobno, alebo rozdrvíme v mažiariku. Na drobno nasekáme aj mätu.
1. Na rozohriatu panvicu dáme ghee, alebo sezamový olej. Pridáme mrkvu, redkvičku, vlašské orechy, kajanské korenie, alebo chilli papričku. Všetko spolu za občasného miešania 3 minútky popražíme.
2. Potom pridáme korenie (alebo chilli papričku), fazuľu, mätu, limetkovú šťavu a javorový sirup premiešame a ešte 1-2 minútky spolu prehrejeme, aby chute pekne prešli. Limetkovú šťavu pridávame postupne, aby sme dosiahli požadovanú chuť.
3. Posypeme zvyškom mäty a podávame.
Mrkvové rezance s fazuľou,
Možno sa Vám bude páčiť aj: