Zeleninové rizoto s feniklom a mätou
Zeleninové rizoto, ktoré ozvláštnime feniklom a mätou. Pri príprave použijeme ovsenú smotanu, takže si môžu pochutnať aj tí z nás, ktorí trpia potravinovou intoleranciou kravského mlieka.
- 150g brokolice
- 1 červenú papriku
- 8 redkvičiek
- polovičku feniklu
- 125g veľkej hnedej fazule
- jednu maličkú chili papričku
- panenský olivový olej
- 130g ryže. Ja som použil basmati ryžu, pre jej príjemnú vôňu a chuť
- 250ml ovsenej smotany
- 8 lístkov mäty
- 1 kávová lyžička trebuľky
1. Uvaríme si ryžu. Nedovaríme ju však celkom do mäkka, pretože sa bude variť ešte so zeleninou vo woku.
2. Všetku zeleninu si pekne nakrájame. Tvar a veľkosť zvolíme podľa ľubovôle.
3. Vo woku zohrejeme olej.Pridáme nakrájanú chili papričku a potom postupne pridávame zeleninu. Fenikel opekáme asi 2 minúty, potom pridáme reďkovku a brokolicu, ktoré spolu s feniklom opekáme ďalšie 2 minútky a nakoniec pridáme červenú papriku a všetko spolu opekáme ešte minútu.
4. Teraz by sme už všetku zeleninu mali mať pekne do chrumkava opečenú. Pridáme fazuľu a sojovú smotanu a minútu necháme prebublať.
5. Nakoniec pridáme ryžu, natrhanú mätu a trebuľku a všetko spolu dovaríme. (1-2 minútky)
Možno sa Vám bude páčiť aj: