Paradajková prepelica
Jedlo, ktoré je kombináciou ingrediencií a chutí zo stredomoria poteší naše chuťové poháriky, ale aj oči.
- 4 kusy prepelice. Ja som použil stehná. Ak nezoženieme prepelicu, rovnaký úspech budeme sláviť aj s kuraťom.
- 1 veľkú červenú papriku
- 1 pomaranč
- 1 väčšiu cibuľu
- pár strúčikov cesnaku
- 120-150g na slnku sušených paradajok v oleji. Ak máme paradajky, ktoré nie sú v oleji, musíme ich dať menej.
- 100g čiernych olív
- 350-450g paradajok v konzerve.Môžme skúsiť použiť aj čerstvé paradajky, ktoré zbavíme šupky.
- olivový olej
- 400ml zeleninového vývaru
1. Kusy prepeličky umyjeme a na suchej panvici ich opražíme zo všetkých strán, aby sa nám mäsko pekne zavrelo.
2. V hrnci na olivovom oleji najprv opražíme cibuľu a po chvíľke k nej pridáme aj pokrájanú červenú papriku. Keď už je cibuľa s paprikou popražená, pridáme do hrnca sušené paradajky, paradajky z konzervy, pomarančovú šťavu a všetko spolu premiešame.
3. Navrch poukladáme opražené prepeličie stehná, zalejeme vývarom a asi 55 minút pomaličky dusíme. Pozor, vývaru nedáme veľa, lebo budeme mäsko dusiť, nie variť. V prípade potreby môžme vývar postupne pridávať.
4. Po 55 minútach pridáme čierne olivy a cesnak, ktorý sme nechali 10 minút predtým odpočívať(v článku o cesnaku nájdeme prečo). Všetko spolu podusíme ešte 10 minút. Tesne pred záverom pridáme aj tymián.
5. Nuž a takto nejako by to malo vyzerať. Ja som paradajkovú prepeličku podával s cestovinami, ale môžme ju podávať aj s tmavým chlebom, opečenými zemiakmi. Dobrú chuť.
Paradajková prepelica,
Možno sa Vám bude páčiť aj: