Avokádová pomazánka s tuniakom
Iste všetci poznáme rybaciu pomazánku z tuniaka. Existuje veľa spôsobov ako ju pripraviť. Niektorí používajú maslo, iní syrokrém. Ja som však chcel, aby pomazánku mohli jesť aj tí, ktorých trápi potravinová intolerancia na laktózu, či mliečne proteíny. Takže vám dnes ponúkam rybaciu pomazánku s tuniakom a avokádom.
Takáto pomazánka je aj výživnejšia a doprajete si mnoho blahodárnych látok, ktoré avokádo obsahuje.
- jedno dozreté avokádo
- 130g tuniaka vo vode, alebo vlastnej šťave
- hrsť pažítky
- 3-4 kl limetkovej šťavy. Ak nemáme limetku, môžme použiť aj citrón, limetka má však jemnejšiu chuť
- 1/4 kl kurkumy
Príprava je veľmi rýchla a jednoduchá. Pažítku si nasekáme na drobno. Avokádo rozkrojíme, zbavíme kôstky a dužinu rozmixujeme s nasekanou pažítkou, tuniakom, limetkovou šťavou a kurkumou. Všetko dôkladne premiešame. Limetkovú šťavu pridávame postupne, aby sme dosiahli požadovanú chuť. Ak chceme dosiahuť “chrumkavejšiu” konzistenciu s kúskami avokáda a tuniaka, tak pomazánku nemixujemem. Miesto toho jednotlivé zložky dôkladne roztlačime vidličkou.
Tuniak vo vode si zachováva svoje vlastnosti, obsah výživných látok a omega kyselín. Niektoré vzácne mastné kyseliny, ktoré tuniak obsahuje su rozpustné v oleji, takže ak sa pred konzumáciou oleja zbavíme, zbavíme sa aj mnohého dobrého z tuniaka.
Avokádová pomazánka s tuniakom,…chuť pomazánky môžeme ešte vylepšiť, ak miesto soli použijeme rybiu omáčku…
Je to dobre. Ta limetka tam da vybornu chut. 5 bodov
Ďakujem pekne, som rád že chutilo 🙂
Je výborná, ďakujem 🙂