Losos na zelenine
Máte v chladničke zeleninu a lososa? Skúsme ich dať dohromady. Veľmi jednoduché a chutné jedlo, ktorého príprava vám zaberie 20-25 minút. Vo výbere zeleninky sa fantázii medze nekladú, nemali by však chýbať paradajky, ktorých kyselinky nám pomôžu lososa stráviť.
- 300-500g lososa
- ghee, alebo olivový olej
- 1 žltú papriku
- niekoľko paradajok
- zelený hrášok
- čierne olivy
- niekoľko redkvičiek
- morskú soľ
- kôpor
1. Zeleninu umyjeme a nakrájame na ľubovoľné tvary. Dno jenskej misy zľahúčka vymastíme ghee. Ďalej môžme postupovať dvoma spôsobmi, ktorých výber je výlučne na chuti stravníkov.
2. V prvom prípade upečieme lososa spolu so zeleninou. Na spodok misy poukladáme pór, nato položime kusy lososa a ledabolo obhádžeme zeleninou. Trošku osolíme a posypeme kôprom. Pečieme pri 175°C, 15-20 minút. Výsledkom je losos s chrumkavou, zľahka upečenou zeleninkou.
3. V druhom prípade lososa upečieme samostatne, pričom teplota a čas pečenia je taký istý. Zeleninku si pripravíme vo woku. Na troške ghee, alebo olivového oleja opražíme pór a následne pridáme zeleninku . Porestujeme asi 2-3 minútky, pričom zelenina by mala ostať chrumkavá a šťavnatá.
Možno sa Vám bude páčiť aj: