Treska s bylinkami, paradajkami a olivami
Jednoducho znejúci recept, ktorý nás prekvapí svojou nenáročnosťou a príjemnou kombináciou jednoduchých chutí.
- 400g tresky
- 8 zemiakov
- 250g čerešňových paradajok
- 250g čiernych olív
- extra panenský olivový olej
- limetku
- šalviu, oregáno, tymián,rozmarín a trošku soli
- trošku ghee na vymastenie pekáča
1. Ošupané zemiaky nakrájame na tenké plátky a na tri minútky ich ponoríme do vriacej vody, aby nám trošku zmäkli. Po vybratí z vody ich osušíme, resp. necháme poriadne odvapkať. Potom si pripravíme bylinkovú zmes a to tak, že natrhané (nemali by sa krájať) bylinky poriadne rozmiešame v mažiariku spolu s olivovým olejom a troškou soli. Zmes by mala byť trošku tekutá.
2. Osušené zemiaky naukladáme na spodok pekáča, ktorý sme predtým vymastili troškou ghee. Nato položime osušenú tresku. Okolo ryby porozkladáme paradajočky a olivy a rybu zvrchu pomažeme bylinkovou zmäsou a pokvapkáme limetkovou sťavou.
3. Navrch poukladáme zvyšné zemiaky, ktoré môžme tiež pokvapkať zvyškom bylinkovej zmesi. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňou asi 15-20 minút.
Možno sa Vám bude páčiť aj: