Treska s bylinkami, paradajkami a olivami

Sep 30, 2010 Žiadne reakcie by

Jednoducho znejúci recept, ktorý nás prekvapí svojou nenáročnosťou a príjemnou kombináciou jednoduchých chutí.

Čo budeme potrebovať:

  • 400g tresky
  • 8 zemiakov
  • 250g čerešňových paradajok
  • 250g čiernych olív
  • extra panenský olivový olej
  • limetku
  • šalviu, oregáno, tymián,rozmarín a trošku soli
  • trošku ghee na vymastenie pekáča

1. Ošupané zemiaky nakrájame na tenké plátky a na tri minútky ich ponoríme do vriacej vody, aby nám trošku zmäkli. Po vybratí z vody ich osušíme, resp. necháme poriadne odvapkať. Potom si pripravíme bylinkovú zmes a to tak, že natrhané (nemali by sa krájať) bylinky poriadne rozmiešame v mažiariku spolu s olivovým olejom a troškou soli. Zmes by mala byť trošku tekutá.

2. Osušené zemiaky naukladáme na spodok pekáča, ktorý sme predtým vymastili troškou ghee. Nato položime osušenú tresku. Okolo ryby porozkladáme paradajočky a olivy a rybu zvrchu pomažeme bylinkovou zmäsou a pokvapkáme limetkovou sťavou.

3. Navrch poukladáme zvyšné zemiaky, ktoré môžme tiež pokvapkať zvyškom bylinkovej zmesi. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňou asi 15-20 minút.

4. Dobrú chuť.

Treska s bylinkami, paradajkami a olivami, 4.0 out of 5 based on 4 ratings
Print Friendly

Možno sa vám bude páčiť aj:

Recepty
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
Pošlite na:
Vybrali.sme.sk Linkuj Mojelinky Delicious

Možno sa Vám bude páčiť aj:

Komentáre

Žiadne reakcie na “Treska s bylinkami, paradajkami a olivami”

Pridaj reakciu

Copyright © 2025 www.jedloakopriatel.sk. All Rights Reserved.  Plugins