Kura na cesnaku
Kura na cesnaku je ďaľším jednoduchým receptom, ktorý nám umožní dopriať si liečivú silu cesnaku.
- 6 kusov kuraťa, ja som použil stehná
- 3 bobkové listy
- 20-25 strúčikov cesnaku
- 1 polievková lyžica ghee
- kajanské korenie
- soľ
- zeleninový vývar (asi 400ml)
- trošku hladkej špaldovej múky
1. Očistíme cesnak a očistené strúčiky jemne popučíme plochou stranou noža a necháme 10-15 minút odležať. V cesnaku sa začnú uvoľňovať enzýmy, ktoré v ňom prispejú k vytvoreniu zdraviu prospešných látok.
Kusy kuraťa umyjeme, zbavíme kože a osušíme. Zmiešame múku s kajanským korením v pomere 5:1. Následne kusy kuraťa v pripravenej zmesi dôkladne obalíme.
2. Na panvici roztopíme ghee a na ňom kúsky kuraťa krátko opražíme zo všetkých strán. Uložíme ich do nádoby aby nevychladli, a počkali na svoj ďalší osud.
3. V hrnci krátko popražíme 3/4 cesnaku. Potom do hrnca vložíme kusy kuraťa, zalejeme vývarom, pridáíme bobkové listy a dusíme. Vývaru musí byť v hrnci len toľko, aby sa kura nepripálilo. Podľa potreby ním kura priebežne podlievame. Zhruba 15 minút pred dovarením pridáme zvyšný cesnak, tým sa postaráme o prísun čerstvých živín z cesnaku. (nemám ja tam toho vývaru nejak málo? No chytro musím trošku doliať)
4. Podávame s špaldovými cestovinami, alebo ryžou. Dobrú chuť.
Možno sa Vám bude páčiť aj: