Rybacia polievka s treskou a paradajkami
Máte chuť na ľahkú rybaciu polievku? Mne sa do polievky z rýb nikdy veľmi nechcelo, ale tento jednoduchý receptík som vyskúšať musel. Tu sa hádam naozaj nedá nič pokaziť a ingrediencie zoženieme aj v najbližšom supermarkete. No a keď nemáme tresku, tak si myslím, že dobrá bude aj hocijaká iná biela rybka. (v tom obchode s veľkým žltým M, alebo v tom francúzkom supermarkete začínajúcim na C, majú aj čerstvé). Keď to budete skúšať aj s inou rybou ako s treskou, dajte vedieť ako ste dopadli. Rybacia polievka, ktorú si pripravíme je jednoduchá, rýchla a osviežujúca. Takže poďme na to.
- 200g cibule
- 350g zemiakov
- 300g tresky
- 4-5 strúčikov cesnaku
- 10 lístkov bazalky
- 1 pl sušeného estragónu
- 1 sušená chilli paprička
- 1 paradajky v konzerve (400ml)
- 1,5 litra vývaru. Najlepší by bol asi taký ten originálny rybí vývar. Keď to chce niekto dotiahnuť k dokonalosti, mohol by si ho skúsiť pripraviť podľa tohoto receptu. Mne však v tomto prípade pomohol aj bio bujón v kocke bez glutamanu sodného. Na 1,5 litra mi stačila jedna kocka.
Začneme s prípravou. Tresku si nakrájame na väčšie kusy. Cibuľu nakrájame pozdĺžne na vačšie rezance a zemiaky na plátky. Cesnak si očistíme, pretlačíme, alebo popučíme plochou stranou noža a necháme ako obvykle oddýchnut 10 minút. (v článku o cesnaku nájdete prečo).
1. Popražíme cibuľu, po chvíľke pridáme cesnak a spolu ešte minútku popražime. Keď máme cibuľku a cesnak popražený, pridáme zemiaky, podlejejeme troškou vody, necháme zovrieť a 10 minút povaríme.
2. Po 10 minútach pridáme paradajky z konzervy, 1,5 litra vývaru, estragón, chilli papričku a varíme ďalších 20 minút aby sa nám chute pekne spojili.
3. Nakoniec pridáme kúsky tresky a spolu varíme ešte ďalších 10 minút. Tesne pre dovarením pridáme natrhané lístky bazalky.
Rybacia polievka s treskou a paradajkami,
Možno sa Vám bude páčiť aj: