Krevetová polievka s kokosom a zeleninou
No a aby sme mali kokosovú zostavu pre tento týždeň kompletnú, (Kura v kokosovo paradajkovej omáčke. a Kokosové banány s mätou a limetkou) navarili sme dnes túto naozaj jednoduchú polievku, ktorá možno presvedčí aj zarputilých odporcov konzumácie niečoho čo má oči a fúzy. Naše krevety sú jednak zbavené všetkého, čo by nám mohlo byť na pohľad nepríjemné a ešte sa aj schovajú v kokosovom kúpeli. Kokos opäť zachráni tých, ktorých trápi potravinová intolerancia na laktózu. Príprava je veľmi rýchla a zvládne ju podľa mňa každý.
- 300g surových ošúpaných kreviet
- 100g mrkvy
- 150g fenikla
- 150g zelerových stoniek
- 1 mladá cibuľka, alebo menšia cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 limeta
- kúsok čerstvého zázvoru (dlhý asi tak 4 cm s priemerom 1,5 cm)
- 2-3 pl sezamového oleja
- 1-2 chilli papričky
- 1kávová lyžička soli
Zeleninu si nakrájame na malé kúsky. Očistíme cesnak, pretlačíme ho, zmiešame s nastrúhaným zázvorom a nakrájanou chilli papričkou a necháme 5-10 minút oddychovať. Môžme ho aj poriadne popučiť a zmiešať so zázvorom v mažiariku.
1. V hrnci na sezamovom oleji, popražíme cibuľku. Keď už je skoro popražená pridáme zmes cesnaku, zázvoru a papričky a ešte minútku ich popražíme. Potom pridáme nakrájanú mrkvu, fenikel a zelerovú stonku, podlejeme 1/2 litrom vody a varíme 4-5 minút.
2. Následne pridáme kokosový krém, krevety a varíme ďalších 3-5 minút v závislosti od toho aké veľké krevety máme. Po dovarení odstavíme z ohňa, pridáme šťavu z celej limetky a poriadne zamiešame.
Krevetová polievka s kokosom a zeleninou,
Možno sa Vám bude páčiť aj: