Špagety s cesnakom a pecorinom

Nov 06, 2010 Žiadne reakcie by

Tento recept sa nám bude hodiť v situáciu keď nemáme na varenie čas, máme prázdnu špajzu ale napriek tomu by sme si chceli dopriať chutné a zdravé jedlo, ktoré nás zasýti, ale aj poteší. Tieto cestoviny sú vhodné pre tých, ktorí majú radi prenikavejšie chute a vône.  Je malou obmenou slávnych “Spaghetti aglio e olio”. Keďže použijeme špaldové cestoviny, jedlo je vhodné aj pre ľudí s potravinovou intoleranciou na pšenicu.
K špaldovým cestovinám sa výborne hodí sezamový olej, pretože má podobne ako špalda jemnú orieškovú chuť.

špagety s cesnakom a pecorinom pripravené na sezamovom oleji 1Čo budeme potrebovať:

  • 250-300g špaldových špagiet
  • 6 polievkových lyžíc sezamového oleja
  • jednu hlávku cesnaku. (množstvo cesnaku si skorigujú prítomní stravníci)
  • viazaničku petržlenovej vňate
  • pecoríno, ktorého množstvo zvolia opäť stravníci. Miesto pecorina môžme použiť aj nejaký iný, dobre vyzretý syr napr. parmazán

1. V osolenej vode si uvaríme špagety. Varíme ich o 2-3 minúty menej, než je doporučené na obale, pretože sa ešte dovaria vo woku. Pri scedení, si trošku vody odložíme bokom. Očistíme si cesnačik. Nakrájame ho na väčšie kusy, alebo necháme vcelku a jemne popučime plochou stranou noža. Pred pražením ho necháme niekoľko minút “odpočinúť”. Pri popučení cesnaku sa začnú vylučovať enzýmy, ktoré v ňom následne prispievajú k vytváraniu mnohých zdraviu prospešných látok.

špagety s cesnakom a pecorinom pripravené na sezamovom oleji 12. Vo woku popražime cesnak. Pražíme ho asi 1-2 minútky. Dávame pozor, lebo pri dlhšom pražení nám cesnak môže zhorknúť a stratiť svoje zdraviu prospešné vlastnosti a chuť.

špagety s cesnakom a pecorinom pripravené na sezamovom oleji 13. Potom pridáme naše odcedené špagety, pokrájanú petržlenovú vňať a trošku vody zo špagiet, ktorú sme si odložili pri cedení. Všetko spolu dôkladne premiešame a minútku, dve dovaríme.

špagety s cesnakom a pecorinom pripravené na sezamovom oleji 14. Špagety pri podávaní posypeme pecorínom a zvyšnou petržlenovou vňaťou, nalejeme si pohárik rulandského šedého  a vychutnávame.

Špagety s cesnakom a pecorinom, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Print Friendly

Možno sa vám bude páčiť aj:

Recepty
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Pošlite na:
Vybrali.sme.sk Linkuj Mojelinky Delicious

Možno sa Vám bude páčiť aj:

Komentáre

Žiadne reakcie na “Špagety s cesnakom a pecorinom”

Pridaj reakciu

Copyright © 2024 www.jedloakopriatel.sk. All Rights Reserved.  Plugins