Špagety s mozzarellou, olivami a paradajkami.
A opäť jedlo, ktoré pripravíte ani očkom nemihnete. A keďže sme použili mozzarelu z byvolieho mlieka a špaldovú cestovinu, pochutnajú si aj tí, ktorým život znepríjemnňuje potravinová intolerancia na pšenicu a kravské mlieko. O špalde sa už rozpisovať netreba, ale vedeli ste že mnohí, ktorí nemôžu kravské mlieko v pohode tolerujú mlieko byvolie? Ale pozor, musí to byť naozaj pravá mozarella (mozarrella di buffalla) a nie jej lacnejšie náhrady.
- 200g špaldových cestovín. Ja som dnes použil špagety
- 1 mozzarellu, 120-150g (samozrejme ak nezoženieme tú z byvolieho mlieka, môžeme použiť aj obyčajnú)
- olivový olej, alebo ghee
- 50g čierných olív
- 80-100g čerstvých paradajok
- niekoľko lístkov čerstvej bazalky
- 4 strúčiky cesnaku
1. Najprv si očistíme cesnak, jemne ho popučíme plochou stranou noža, najkrájame na jemno a necháme min 10 minút “oddýchnuť” (tu nájdete prečo). Uvaríme si naše výborné špaldové špagety, ktoré ako obvykle odstavíme 3 minúty pred doporučenou dobou varenia, pretože ich dovaríme vo woku. Pri cedení si trošku vody zo špagiet odložíme. Paradajky, olivy a mozarrellu si nakrájame na kúsky.
2.Keď scedíme špagety, do vyhriateho woku dáme ghee , na ktorom popražíme cesnak. Nie však dlhšie ako 30 sekúnd. Potom pridáme olivy a paradajky a spolu popražíme asi dve minútky
3.Následne pridáme zcedené špagety, trošku vody zo špagiet, všetko spolu dôkladne premiešame a ďalšiu minútku-dve spolu dovaríme. Potom dáme dole z plynu a pomaly vmiešame mozarellu a natrhané (nie nakrájané) lístky z bazalky. Mozzarrellu variť nebudeme, iba ju krásne prehrejeme.
A vynechal si mozzarellu………..tento receptik vyzera naozaj lakavo …..mnam dala by som si hned..
Ďakujem za upozornenie, už je to opravené. 🙂