Tuniak s bylinkami a kukuričnými cestovinami
Ako prílohu k tuniaku sme opäť použili cestoviny, no ale aby sme náš jedálniček trošku ozvláštnili, siahli sme po cestovinách kukuričných. Ako býva dobrým zvykom, jedlo je vhodné aj pri potravinovej intolerancii na glutén a laktózu.
- Čo budeme potrebovať:
- 150-200g surového tuniaka
- 3-4 polievkové lyzice olivového oleja
- 250g kukuričných špagiet (poprípade iný druh cestoviny)
- rozmarín a tymián
- celý fenikel
- morskú soľ
- kúsok limetky na dochutenie
1. Z olivového oleja, byliniek a soli pripravíme marinádu, v ktoréj necháme tuniaka niekoľko hodín marinovať. Doporučuje sa bylinky nekrájať nožom, ale rozdrviť v mažiariku.
2. Uvaríme cestoviny. Varíme ich do polomäkka (asi o 2 minúty menej než je napísané na obale) , pretože ich este dovaríme spolu s tuniakom a feniklom. Musíme ich mať pripravené pre krokom 3. Zároveň si nakrájame tuniaka a fenikel na malé kúsky.
3. Na marináde z tuniaka si na panvici opečieme fenikel. Potom pridáme trošku vody, ale naozaj trošku a fenikel podusime do polomäkka. Keď je fenikel mäkký, posunieme ho na stranu a opečieme tuniaka. Tuniaka nepečieme dlho, lebo sa ešte dovarí s cestovinami a keď sa bude variť pridlho, tak nám može vyschnúť.
4. Pridáme predvarené cestoviny, zamiešame a necháme ešte spolu povariť asi 1-1,5 minúty
5. Na koniec všetko pokvapkáme šťavou z limetky a ako obvykle si zaželáme dobrú chuť.
Možno sa Vám bude páčiť aj: