Cestoviny so šunkou a kokosovou omáčkou
Svoj dnešný obed by som mohol s troškou nadsázky nazvať aj “Cestoviny ala cocosara”. Dobré, sýte jedlo, pre každého, kto nemôže pšenicu a laktózu. Ja môžem aj to, aj to, ale tejto, pre mňa zaujímavej chuti som aj tak neodolal.
- Čo budeme potrebovať:
- 150g špaldové cestoviny
- 200ml kokosového krému/mlieka. Keď máme mlieko, musíme ho dať viac, lebo je to vlastne zriedený krém a obsahuje menej kokosu.
- tri platky prosciutta, alebo inej jemnej údenej šunky
- jednú mladú cibuľku
- 1-3 lyžice olivoveho oleja-extra virgin
- soľ potrebovať nebudeme, lebo šunka je slaná dosť
1. najprv si uvaríme cestoviny. Varíme ich do polomäkka (asi o 2 minúty menej než je napísané na obale) , pretože ich este dovaríme v omáčke. Musíme ich mať pripravené pred krokom 3.
2. Cibuľku nakrájame na drobno a popražíme na oleji spolu so šunkou, ktorú sme si predtým natrhali na malé kúsky.
3. Keď máme šunku opečenú, pridáme kokosový krém (mlieko) a spolu chvíľku povaríme, kým nám omáčka nezačne hustnúť (1-1,5 minútky). Ak si nie sme istí hustotou, tak nech je radšej riedšia, pretože ju ešte povaríme s cestovinami.
4. Pridáme predvarené cestoviny, zamiešame a necháme ešte spolu povariť asi 1-1,5 minúty
5. Ako obvykle si zaželáme dobrú chuť.
Cestoviny so šunkou a kokosovou omáčkou,
Chcel by som ta poziadat o radu. Mam pred sebou kokosove mlieko 425 ml a pises v recepte, ze potrebujes 200 ml, no a to znamena tych 200 ml kokosovej hmoty, ci uz zriedeneho mlieka? A v akom mnozstve by som si mal zriedit povedzme, ked by som chcel pol litra kokosoveho mlieka, myslim tym, kolko tej kokosovej hmoty by som tam mal pridat. Alebo aky pomer by mal byt pri rozriedeni. Dufam, ze som to zrozumitelne napisal a budes mi moct poradit…
Zatial dakujem.
Zdravím Emilio a veľmi pekne ďakujem za reakciu.
Ja používam kokosový krém. Keď používaš kokosové mlieko, tak ho podľa mňa musíš dať viacej. Záleží len na tom koľko je v ňom kokosu. Ten môj kokosový krém, je 99% kokosový extrakt. V princípe to funguje tak, že čím je tam menej kokosu a viac vody, tým viac je to kokosové mleko a tým menej je tej kokosovej chuti. Je potrebné vyskúšať koľko nám ten ktorý produkt dá tej kokosovej chuti. Čo sa toho riedenia kokosového krému týka, pomer pri riedení by mal byť taký, aby nám to chutilo, tak ako chceme. Dúfam, že som trošku pomohol. Inač si mi dal dobrý podnet, trošku ten recept doplním 🙂
Dakujem za odpoved. Tiez som pouzil asi krem, lebo to je v konzerve a je tam 90 percent kokosu a nebolo tam ziadnej vody. Inak som rad, ze som sa ku tvojim receptom akosi nahodne dopracoval a vyskusal som zatial polievku, len som nemal hrasok, tak som pouzil brokolicu a bolo to vnikajuce. A uz sa tesim, ako budem robit ostatne recepty…
Bol by som rad, ak sa ti podari prispiet novymi receptami a uz vopred ti dakujem…
Zdravim Emilio. Som rád, že Ti chutilo. (teda dúfam, že som to z Tvojej reakcie spravne pochopil:-)). Samozrejem sa budem sa snažiť ešte niečo ukuchtiť. Ak máš nejaký nápad, sem s ním. Rád vyskúšam nejaké krkolomné kombinácie.
Zdravim Ta taktiez…A zase mam na Teba jednu otazocku, kde a aku znacku kupujes ten kokosovy krem…Momentalne som v zahranici, tak ked pridem domov, aby som vedel, kde ho mam ist kupit….Zatial som zaciatocnik vo vareni, takze este nemam toho vela odvarene, ale ked na nieco zaujimave narazim, tak Ti dam rad vediet…Dobre si to odhadol, ze mi chutilo a ako…:o)
Fuuha, no to bude problém, lebo ja sa momentálne zdržiavam v zahraničí a kokosový krém, čo kupujem tu na SKK asi nemajú. Volá sa KARA. Ale aj na SLovensku sa dá kúpiť fajný kokosový krém, len si bohužiaľ nespomeniem na meno, no zdá sa mi, že sme ho kúpili v DM-ku
Dnes som v článku o kokose i na Facebooku umiestnil video návod na domácku výrobu kokosového mlieka/krému. Vyskúšam ho a dám vedieť, ako som dopadol
Dakujem a uz nejako si najdem obchod, kde by to mohli mat…Vyskusam v tej DM a ak nie, tak v nejako azijskom obchode to urcite bude…A zatial si prinesiem do zasoby nejake konzervy…:o)
Tak som zvedavy, ako dopadnes s pokusom a co z toho nakoniec bude..Maj sa zatial a este raz dakujem za cene informacie…