Hrašková polievka s kokosovým krémom a mätou
Pre tých, čo im kokos nie je cudzí mám tu jednu dobrú letnú osviežujúcu polievku. Má výhodu, že dobre chutí aj za studena.
- Čo budeme potrebovať:
- 1 polievkovú lyžicu ghee, alebo olivoveho oleja
- 200ml kokosového krému/mlieka
- 1,5 litra vody, alebo zeleninového vývaru
- 800g hrášku. Ja som použil mrazený, ale môže byť aj čerstvý
- 4 mladé cibuľky
- 30 g mätových lístkov
- soľ, čierne/kajanské korenie
1. Cibuľku nakrájame na drobno a popražíme na oleji/ghee, pridáme hrášok, trošku opečieme a zalejeme vodou/vývarom. Privedieme do varu a varíme asi 5 minút.
2. Pridáme mätu a spolu povaríme ďalšie 4 minúty.
3. Hrášok s mätou rozmixujeme, pridáme kokové mlieko, alebo krém a necháme len kratučko prebublať. Kokosové mlieko by sa nemalo dlho variť.
4. Posypeme polievku troškou nakrájanej mladej cibuľky, alebo pažítky a na ozdobu pridáme mätu. A ….. ako obvykle si zaželáme dobrú chuť.
Mam pocit, ze jsem tuhle polevku u vas jedla a straaaaasne me chutnala! O vikendu ji zkusim udelat a dam vedet jak se mi povedla!!