Avokádová pomazánka s mozzarellou
Zdravý štart do nového dňa, plný vitamínov a minerálov. Tak presne takto by sme mohli charaketrizovať túto pomazánku, ktorej kľučovou zložkou je avokádo. Môžu ju vyskúšať aj tí s potravinovou intoleranciou na kravské mlieko, či laktózu, lebo použijeme pravú mozzarellu (vyrobenú z mlieka byvolieho) a tú mnohí s intoleranciou na laktózu tolerujú.
Recept je veľmi jednoduchý a ráno vás nezdrží ani o minútku viac ako je potrebné. Však čo by ste pre svoje telo neurobili, no nie?
- 1 dozreté avokádo
- 1 pravú mozzarellu z byvolieho mlieka
- 1 mladú cibuľku. (môžme použiť aj na drobno nakrájanu obyčajnú cibuľu, či šalotku)
- trošku limetkovej šťavy, aby nám avokádo v pomazánke nezčernalo
1. Celá príprava našej pomazánky sa nám v tomto prípade zmestí do jedného bodu. Cibuľku, mozzarellu a očistené avokádo nakrájame na kúsky a spolu s troškou limetky dôkladne, do hladka rozmixujeme. Pri podávaní môžme dochutiť a ozdobiť nasekanou mätou. Dobrú chuť.
Avokádová pomazánka s mozzarellou,
Pomazánka s avokádom a mozarellou je skutočne výborná 🙂 ďakujem za tip.
No som rad, ze chutilo 🙂
Taiko, prosím ťa a kde kupuješ pravú mozzarellu? tá v náleve od zott je ok?
Pravú mozarellu som zatiaľ našiel len v Metre. je to od značky Galbani myslim. Musí byť vyrobená z byvolieho mlieka, takže musí byť na nej niečo ako “mozzarella di buffalo”.
Pravu mozzarelu DOC maju aj v Tescu od Ambrosi..