Jablková kačka

Feb 14, 2011 Žiadne reakcie by

Po “pomarančovej kačke” prichádzam dnes s ďalším trošku netradičným receptom na prípravu pečenej kačaciny. Je naozaj jednoduchý a vrátane 70 minútového pobytu kačacinky v rúre nám príprava nezaberie viac ako 1,5 hodiny. Jednoduchosť prípravy sa však v žiadnom prípade neodrazí na výbornej chuti.

jablková kačka - čo budeme potrebovaťČo budeme potrebovať:

  • dve kačacie stehná (či prsia)
  • dve väčšie cibule
  • dve jablká
  • soľ
  • áno naozaj, nič viac do toho jedla nejde

Kačka na cibuli a jablkách - krok 11. Kusy kačaciny umyjeme, osolíme a necháme pár hodín odležať. Keď sme zabudli, alebo nemáme čas, tak odležanie vynecháme.:-) Očistenú cibuľu a jablká nakrájame na väčšie kusy a poukladáme na spodok pekáča.

Kačka na cibuli a jablkách - krok 22. Na jablká s cibuľou poukladáme našu kačacinku kožou dole. Pekáč zakryjeme a šup s ním na 70 minút do rúry, ktorú sme vyhriali na 190-200 stupňov. Dobu a teplotu je možné meniť, podľa toho akú máme rúru, či pec.

Kačka na cibuli a jablkách - krok 33. Ak sa všetko podarí, tak by to malo vyzerať asi takto.

Kačka na cibuli a jablkách - krok 44. Jablkovú kačku môžme podávať tradične s lokšami, či knedlíkom. Ale kedže ja lokše ani knedľu veľmi neovládam, tak som sa rozhodol pre oddelenú stravu a milú kačku som zhltol iba tak s jablkami a cibuľou. Nuž a ostáva len zaželať dobrú chuť.

Jablková kačka, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Print Friendly

Možno sa vám bude páčiť aj:

Recepty
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Pošlite na:
Vybrali.sme.sk Linkuj Mojelinky Delicious

Možno sa Vám bude páčiť aj:

Komentáre

Žiadne reakcie na “Jablková kačka”

Pridaj reakciu

Copyright © 2025 www.jedloakopriatel.sk. All Rights Reserved.  Plugins