Jablková kačka
Po “pomarančovej kačke” prichádzam dnes s ďalším trošku netradičným receptom na prípravu pečenej kačaciny. Je naozaj jednoduchý a vrátane 70 minútového pobytu kačacinky v rúre nám príprava nezaberie viac ako 1,5 hodiny. Jednoduchosť prípravy sa však v žiadnom prípade neodrazí na výbornej chuti.
- dve kačacie stehná (či prsia)
- dve väčšie cibule
- dve jablká
- soľ
- áno naozaj, nič viac do toho jedla nejde
1. Kusy kačaciny umyjeme, osolíme a necháme pár hodín odležať. Keď sme zabudli, alebo nemáme čas, tak odležanie vynecháme.:-) Očistenú cibuľu a jablká nakrájame na väčšie kusy a poukladáme na spodok pekáča.
2. Na jablká s cibuľou poukladáme našu kačacinku kožou dole. Pekáč zakryjeme a šup s ním na 70 minút do rúry, ktorú sme vyhriali na 190-200 stupňov. Dobu a teplotu je možné meniť, podľa toho akú máme rúru, či pec.
3. Ak sa všetko podarí, tak by to malo vyzerať asi takto.
4. Jablkovú kačku môžme podávať tradične s lokšami, či knedlíkom. Ale kedže ja lokše ani knedľu veľmi neovládam, tak som sa rozhodol pre oddelenú stravu a milú kačku som zhltol iba tak s jablkami a cibuľou. Nuž a ostáva len zaželať dobrú chuť.
Možno sa Vám bude páčiť aj: