Špaldové cestoviny s jahňacími rezancami
Pečené jahňa, jahňacie kotletky, či steaky z jahňaciny asi mnohí poznáte. Ale čo takto jahňacie s cestovinami? Dúfam, že tento jednoduchý recept vás presvedčí, že ani táto kombinácia nemusí byť úplne od veci.
- 250-350g jahňacieho nakrájaného na plátky (ja som mal dva pekné kúsky stehna)
- kytička tymiánu
- kytička mäty
- polovica citrónu
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 2-3 pl. olivového oleja
- špaldové cestoviny
1. Našu jahňacinku si nakrájame na rezančeky, hrubé asi 1 cm. V miske zmiešame šťavu z citróna, olivový olej, posekanú mätu, tymián a trošku soli. Pár lístkov mäty si odložíme nabok. (pozn. Tymián so soľou a troškou oleja si môžme tiež rozmiešať vopred v mažiariku.) Nakrájané jahňacie rezance zmiešame s pripravenou marinádou a necháme odležať 1-2 hodinky. (keď tých hodín bude viac, nič sa nestane, ba niektorí vravia, že je to aj lepšie)
2. Pred prípravou mäska si uvaríme cestoviny, ktoré však varíme o 1-2 minútky menej, ako je predpísané, lebo ich dovaríme spolu s mäskom vo woku. Keď budeme cestoviny cediť, trošku vody z nich si odložíme. Taktiež si nachystáme cesnak. Očistíme ho a strúčiky spučíme širokým nožom (nebojme sa pritlačiť). Cesnak potom necháme 7-10 minút oddychovať, aby sa nachystal a mohol nám zo seba odovzdať to najlešie. (viac o tom nájdete v článku o cesnaku)
3. Do horúceho oleja vhodíme “oddýchnutý cesnak” a maximálne minútku popražíme. Naše namarinované jahňacie rezančeky lyžicou zbavíme prebytočnej marinády a na rozpálenej panvici ich na prudkom ohni 3-4 minútky opečieme.
4. Potom pridáme zvyšok nasekanej mäty, predvarené cestoviny, odloženú vodu z cestovín a zvyšok marinády. Všekto spolu minútku dve podusíme.
Možno sa Vám bude páčiť aj: