Špaldové cestoviny s jahňacími rezancami

Feb 17, 2011 Žiadne reakcie by

Pečené jahňa, jahňacie kotletky, či steaky z jahňaciny asi mnohí poznáte. Ale čo takto jahňacie s cestovinami? Dúfam, že tento jednoduchý recept vás presvedčí, že ani táto kombinácia nemusí byť úplne od veci.

Jahňacie rezančeky so špaldovými cestovinamiČo budeme potrebovať:

  • 250-350g jahňacieho nakrájaného na plátky (ja som mal dva pekné kúsky stehna)
  • kytička tymiánu
  • kytička mäty
  • polovica citrónu
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2-3 pl. olivového oleja
  • špaldové cestoviny

Jahńacie rezančeky so špaldovými cestovinami - krok 11. Našu jahňacinku si nakrájame na rezančeky, hrubé asi 1 cm. V miske zmiešame šťavu z citróna, olivový olej, posekanú mätu, tymián a trošku soli. Pár lístkov mäty si odložíme nabok. (pozn. Tymián so soľou a troškou oleja si môžme tiež rozmiešať vopred v mažiariku.) Nakrájané jahňacie rezance zmiešame s pripravenou marinádou a necháme odležať 1-2 hodinky. (keď tých hodín bude viac, nič sa nestane, ba niektorí vravia, že je to aj lepšie)

2. Pred prípravou mäska si uvaríme cestoviny, ktoré však varíme o 1-2 minútky menej, ako je predpísané, lebo ich dovaríme spolu s mäskom vo woku. Keď budeme cestoviny cediť, trošku vody z nich si odložíme. Taktiež si nachystáme cesnak. Očistíme ho a strúčiky spučíme širokým nožom (nebojme sa pritlačiť). Cesnak potom necháme 7-10 minút oddychovať, aby sa nachystal a mohol nám zo seba odovzdať to najlešie. (viac o tom nájdete v článku o cesnaku)

Jahńacie rezančeky so špaldovými cestovinami - krok 33. Do horúceho oleja vhodíme “oddýchnutý cesnak” a maximálne minútku popražíme. Naše namarinované jahňacie rezančeky lyžicou zbavíme prebytočnej marinády a na rozpálenej panvici ich na prudkom ohni 3-4 minútky opečieme.

Jahńacie rezančeky so špaldovými cestovinami - krok 44. Potom pridáme zvyšok nasekanej mäty, predvarené cestoviny, odloženú vodu z cestovín a zvyšok marinády. Všekto spolu minútku dve podusíme.

Jahńacie rezančeky so špaldovými cestovinami - dobrú chuť5. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a zaželáme si dobrú chuť.

Print Friendly

Možno sa vám bude páčiť aj:

Recepty
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pošlite na:
Vybrali.sme.sk Linkuj Mojelinky Delicious

Možno sa Vám bude páčiť aj:

Komentáre

Žiadne reakcie na “Špaldové cestoviny s jahňacími rezancami”

Pridaj reakciu

Copyright © 2024 www.jedloakopriatel.sk. All Rights Reserved.  Plugins