Špaldové palacinky s banánovou plnkou
Ked nás prepadne maškrtnosť, ale zároveň chceme, aby maškrta bola ako tak zdravá, môžeme skúsiť túto dobrotu. Veľmi dôležitou ingredienciou je tu javorový sirup, ktorý okrem toho že je prirodzeným sladidlom, pridá jedlu aj významé vitamíny a minerály. Tieto palacinky sú pripravené bez kravského mlieka a vajec, takže sú vhodné aj pre tých, ktorí na ne majú potravinovú intoleranciu. Taktiež nepoužívame žiadny olej. Nie, nie, nie, ani trošku.
- Čo budeme potrebovať:
- 300 ml ovseného mlieka
- 100 celozrnej špaldovej múky
- 50 gramov hladkej špaldovej múky
- štipku soli
- na banánovú plnku budeme potrebovať javorový sirup, banán, citrón, alebo limetku
1. Ovsené mlieko a obe múky rozmixujeme v mixéri a pridáme štipku soli
2. Do vyhriatej teflónovej panvice nalejeme určité množstvo palacinkovej hmoty tak, aby sa rozliala po celom dne, ale aby zároveň palacinka nebola veľmi hrubá. Tuto veru žiadna skratka neexistuje, to chce jednoducho cvik. Niektorí si pomáhajú tak, že hmotu do panvice dávkujú naberačkou. Palacinku potom opečieme z obidvoch strán. Netreba sa báť hnedej farby, pretože špaldová múka je tmavšia.
3. Po dopečení palacinky ukladáme na seba a necháme ich prikryté trošku zmäknúť. Robíme to preto, lebo palacinky pečieme bez oleja, mlieka a vajec a pečením trošičku stvrdnú.
4. V malej miske si medzičasom vidličkou rozpučíme banán a zmiešame ho s polievkovou lyžicou javorového sirupu. Aby sme dosiahli osviežujúcu chuť plnky, pridáme trošku (kávovú lyžičku) citrónovej, alebo limetkovej šťavy.
5. No a potom už len naplníme palacinky plnkou a dochutíme a dozdobíme, ako sa nám len zapáči
Špaldové palacinky s banánovou plnkou,
Možno sa Vám bude páčiť aj: